Quickpeak

| hästarna
 
 
 
•   "Aquila"   •   Hannoveranare   •   2014   •   sto   •   lv.15   
 
Smeknamnet Aquila kommer från briggen "The Aquila" som seglade under amerikansk flagg nära 1800-talets början. Det sas vara det snabbaste skeppet i Atlanten i samband med den dåvarande amerikanska revolutionen. Aquila betyder också örn på latin och italienska, vilket jag tycker passande väldigt bra på det här stoet som bara flyger fram. Samma sak med det givna namnet Quickpeak, som betyder tjuvkik. Det passar väldigt fint då hon är extremt livlig och busig.
 
Aquila är det första stoet i mitt stall och hon har ett otroligt lynne, är väldigt världsvan och tidigt inriden, så hon är van med många olika typer av ryttare på ryggen och kräver inte speciellt mycket. Hon är väldigt stabil och man behöver inte mycket styrka eller balans för att hålla sig kvar, så hon är en perfekt läromästare för den oerfarna. Men hon är också en superrolig häst som är lättlärd och gillar att springa, hon har tidigare tävlat mycket i pole bending och reining innan hon kom till Piper. Men för ett år sedan gick hon omkull och fick en liten fraktur i vänster bakben som inte läkt riktigt ordentligt, så tävla på hög nivå går inte längre. Därför fick Piperköpa henne till sig och de brassar nu runt på den här raketen i Jorvik.
 
På marken är Aquila den mest lyhörda hästen i stallet, hon kommer på inkallning och följer medvilligt överallt med eller utan remmar. Hon har väldigt låg rang och trivs bäst ihop med andra ston. 
 
Status: färdigskolad






 NAMN


 MAIL


 BLOGGADRESS




SPARA?