Lusitano

| tankar & åsikter
 
SÅDÄRJA! Alla spekulationer stämde, en ny hästras med egen animation. Denna gång piaff, kort beskrivet en så pass samlad trav att hästen knappt märkbart ska röra sig framåt. 
 
Däremot (utifrån de fåtal sekunder ur klippet) hade jag önskat att piaffen var lite mer explosiv och markerande. Jag vet inte om det har att göra med att rörelserna är för mjuka, långsamma eller inte tillräckligt tydliga. Hade iallafall önskat lite högre lyft fram och även lite lägre och mer samlad form. 
 
Den där utrustningen är också helt amazing, blev otroligt sugen på lite mer akademisk utrustning. Förstå vad snyggt om det varit en barocksadel istället för vad som verkar vara modellen på SSO's dressyrsadel. Och tänk bara alla vackra huvudlag som finns (dör akademidöden).
 
Håller tummarna för en mörk gråskimmel eller någon spännande färgteckning gör de andra två sällskap imorgon. 

Daniela Silvergarden

Den ser jättefin ut! Dock ska jag vänta på fler färger som vanligt ;) En sak som jag har märkt i piaffen att hästen rör sig framåt vilket inte är riktigt ok enligt mig. På GP-nivå ska piaffen vara så mycket på stället som möjligt, hästen får dock röra sig 1 meter framåt i piaffen, som max.

Svar: Måste faktiskt erkänna att jag gillade piaffen och hästens form markant mer i spelet, men det är väl inte så konstigt när man utgår från en kort videosnutt. Visste faktiskt inte att det fanns begränsningar för piaffens framfart (eller det hade man väl kanske kunnat gissa sig till när det kommer till GP) så där fick jag lära mig något nytt!
archyard.blogg.se







 NAMN


 MAIL


 BLOGGADRESS




SPARA?